L’Ajuntament de Motilla del Palancar s’enorgulleix de la seua reputació com a prototip de l’Espanya rural i de concentrar més del 50% de l’ocupació tecnològica a Conca, gràcies en part a la fàbrica de components electrònics Mahle. Aquesta empresa, que va rebre 25,5 milions d’euros del PERTE del vehicle elèctric, ha consolidat el seu projecte de creixement a la regió, generant ocupació i frenant la despoblació.

 

Durant la pandèmia, Mahle va suspendre la seua producció, però amb l’ajuda de fons europeus, va reprendre els seus plans de desenvolupament, projectant arribar a 1.800 ocupacions en 2026. La construcció d’una planta avançada en 2022 ressalta l’impacte positiu d’aquestes inversions.

 

Motilla ofereix formació en idiomes i cursos de FP en electrònica i robòtica, amb una alta ocupabilitat. El creixement econòmic ha revertit la despoblació i ha reduït la taxa d’atur. A més, prop de 2.000 persones no empadronades també treballen i viuen al municipi, beneficiant-se del desenvolupament impulsat per Mahle.

Més informació en ‘El País’.