La pandèmia ha sigut, sense cap dubte, la responsable d’una digitalització molt més ràpida més enllà de les nostres cases. Comunicar-nos amb la resta amb videotelefonada, contractar serveis, fer la compra per Internet o el teletreball han sigut algunes de les accions que han vist un creixement sense precedents.

 

Però, ha sigut aquesta transició homogènia per a totes i tots? Segons la Memòria sobre la Situació Socioeconòmica i Laboral de la Comunitat Valenciana 2020 del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV), quasi tots els indicadors de les TIC a les cases de la Comunitat Valenciana han millorat. Malgrat això, la pandèmia també “deixa al descobert bretxes digitals d’accés, de qualitat i d’ús”. És més, de solucionar aquestes bretxes dependrà en gran part la “recuperació i el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”.

 

Per aquesta raó, el Comité demana en la seua Memòria continuar impulsant les mesures que afavoreixen la digitalització. La finalitat és acabar amb qualsevol bretxa digital per raó de territori, generacional, cultural o de gènere. Sobretot, demanen un avanç en el sector agroalimentari, energètic, del transport, del turisme o del comerç, entre d’altres. 

Pots llegir la notícia sencera ací.