La iniciativa “¡Que Vivan Los Pueblos!”, s’ha posat en marxa per a destacar la importància crucial de la connectivitat en la revitalització de les zones rurals d’Espanya. A través d’aquest espai, es presenta setmanalment el treball de dues startups que busquen millorar la qualitat de vida als pobles espanyols mitjançant l’ús innovador de la tecnologia.

En el seu recent viatge pel nord d’Espanya, Paula Muñoz i Pablo Meixe han explorat nous projectes a Cantàbria i Astúries. A Carmona, un xicotet poble de Cantàbria, van conéixer a José Manuel Colsa, fundador de VamosRural. Aquesta startup s’ocupa d’atraure turistes oferint experiències úniques relacionades amb la naturalesa, l’esport i la cultura local a Astúries i Cantàbria, contribuint així al desenvolupament econòmic i cultural de les comunitats locals.

D’altra banda, a Casorvida, Astúries, es van trobar amb Marta González, CEO de Vacapop, una aplicació dissenyada per facilitar la compravenda de bestiar i productes agrícoles en l’entorn rural. Amb més de 60.000 descàrregues, Vacapop no només simplifica les transaccions entre ramaders eliminant comissions, sinó que també promou pràctiques més sostenibles dins del sector agrícola i ramader, reforçant l’economia local i preservant les tradicions regionals.

Més informació a Antena 3.