El passat 20 de juny, el director de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori de l’UJI, Vicent Querol, va anunciar en la jornada EncreuaCiència per la Sostenibilitat a la Universitat Jaume I la celebració d’una sèrie de tallers destinats a promoure la salut comunitària a través de la tecnologia i l’educació. Querol, també coordinador del grup de recerca ‘DESiRES’, va destacar la importància de l’alfabetització en salut enfront de les desigualtats d’accés i ús al medi rural.

Els tallers, organitzats per la Càtedra, es centraran en l’ús de l’App de GVA + Salut, la qual facilita la gestió de la salut des de dispositius mòbils. Els participants tindran l’oportunitat d’aprendre el funcionament pràctic de l’aplicació, així com d’entendre el document de voluntats anticipades i el procés de donació d’òrgans. Les sessions es duran a terme a Vilafranca el 3 de juliol, a Forcall el 11 de juliol i a Morella el 17 de juliol, tots tres de 18 a 20 h.

A través d’aquests tallers, la Càtedra busca promoure una millor comprensió dels processos de salut i una major participació comunitària en la gestió del benestar, fomentant així una resposta innovadora i sostenible als reptes actuals de la salut pública.