El passat 3 de juliol es va celebrar el primer dels tres tallers organitzats per la Càtedra de Bretxa Digital i Territori de l’UJI, amb l’objectiu de promoure la salut comunitària a través de la tecnologia i l’educació. Aquest taller va tindre lloc a Vilafranca i va comptar amb la presència de veïns i veïnes de la localitat.

Durant la sessió, els participants van aprendre a utilitzar l’aplicació GVA + Salut, que facilita la gestió de la salut des de dispositius mòbils. A més, es va proporcionar informació detallada sobre el procés de donació d’òrgans i el document de voluntats anticipades, aspectes clau per garantir que les decisions sanitàries es prenguen d’acord amb els desitjos de cada persona.

Aquest primer taller és part d’una iniciativa més àmplia de la Càtedra, dirigida per Vicent Querol, per promoure l’alfabetització en salut enfront de les desigualtats d’accés i ús al medi rural. Les pròximes sessions es duran a terme a Forcall l’11 de juliol i a Morella el 17 de juliol, de 18 a 20 h.