En el context de revitalitzar el camp i aturar l’èxode rural, s’han posat en marxa nombroses iniciatives que combinen tecnologia i digitalització. Manuel Lencero, fundador i CEO d’UnLimited Spain, ha destacat com aquestes iniciatives estan transformant el panorama rural. Entre elles, el projecte ‘Que visquen els pobles’ es presenta com una aliança clau per fomentar l’emprenedoria rural mitjançant el suport a idees innovadores i la integració de tecnologies emergents.

Malgrat els reptes actuals en connectivitat al món rural, que alberga el 16% de la població espanyola, l’objectiu de la Unió Europea i l’Agenda Espanya Digital és aconseguir cobertura total de banda ampla per al 2025. Lencero subratlla que, amb el suport adequat, les iniciatives rurals poden tenir un impacte significatiu, facilitant el creixement econòmic i la innovació local.

Un exemple clar d’aquesta transformació és l’ús de microsensors per mesurar la humitat del sòl i optimitzar l’aportació d’aigua. Segons Lencero, aquesta tecnologia pot revolucionar l’agricultura al permetre una gestió més eficient dels recursos com l’aigua, generant un canvi radical en la producció i sostenibilitat agrícola. 

Més informació en La Sexta.