La pandèmia va impulsar un retorn inesperat a la vida rural, ja que les restriccions i el treball remot van fer que molts urbanites valoraren la tranquil·litat i l’espai dels pobles. Aquesta nova perspectiva subratlla la necessitat de millorar la connectivitat en les zones rurals per facilitar una vida més equilibrada i sostenible.

Segons dades de Telefónica, diversos petits pobles a Espanya estan aconseguint avenços significatius en connectivitat, amb accés a fibra òptica i 5G. Localitats com Fresno de Sayago i San Miguel de Aguayo destaquen per la seva bona connexió, mostrant un esforç per portar aquestes tecnologies a les àrees rurals. L’objectiu és assegurar que tothom, independentment de la seva ubicació, tingui accés a serveis tecnològics de qualitat alta.

El Pla de Connectivitat del Govern, amb una inversió de més de 2.300 milions d’euros, busca garantir que tota Espanya tingui Internet de qualitat per a 2025. Aquest esforç no només facilita la comunicació, sinó que també obre noves oportunitats per a l’emprenedoria i la digitalització en el camp, impulsant una economia rural més eficient i sostenible.

Més informació en Telefónica.