Fins al 18 d’octubre, els municipis espanyols de menys de 30.000 habitants poden participar en el concurs #PoblesMOLTconnectats, una iniciativa d’Hispasat per a reduir la bretxa digital en les àrees rurals. El poble guanyador rebrà un premi de fins a 7.500 euros destinat a la millora digital del seu centre social, un lloc clau per a la comunitat. Aquest concurs té com a objectiu facilitar l’accés a internet de qualitat en les àrees rurals i posar en valor la connexió entre els seus habitants.

Qualsevol ciutadà pot presentar la candidatura del seu municipi, sempre que compti amb el suport de l’ajuntament. Els participants hauran de destacar les qualitats del seu poble responent a la pregunta “Què pot aportar el teu poble al món gràcies a la connexió a internet?”. El jurat valorarà l’originalitat, l’arrelament i l’impacte positiu de cada proposta, així com la creativitat i la qualitat dels materials presentats.

Després del tancament de les inscripcions, se seleccionaran cinc municipis finalistes. Entre el 5 i el 17 de novembre, s’obrirà una votació popular perquè qualsevol persona pugui triar el poble guanyador, que s’anunciarà el 19 de novembre. Aquesta iniciativa busca fomentar la inclusió digital i millorar la vida en les zones rurals.

Més informació en TEDAE.