COCEDER està impulsant la digitalització en xicotets municipis rurals amb el programa “Conecta Rural”, que ha creat huit centres tecnològics a Espanya, incloent-ne dos a Castelló, en les comarques de l’Alt Maestrat i Palància-Millars. Aquests centres, en col·laboració amb les administracions locals i entitats socials, ofereixen accés a ordinadors, tauletes i wifi, acostant la tecnologia als habitants d’aquestes zones rurals per reduir la bretxa digital.

La iniciativa no sols proporciona accés a la tecnologia, sinó que també ofereix formació en competències digitals. A través del canal de YouTube de COCEDER, els usuaris poden aprendre a utilitzar ferramentes i aplicacions essencials per al dia a dia. Aquests vídeos, dissenyats per a ser comprensibles i útils, permeten als habitants de les zones rurals adquirir habilitats que els ajuden tant en la comunicació amb els seus sers estimats com en la realització de tràmits administratius o la cerca de treball.

A més, el programa inclou l’edició d’un butlletí mensual que recopila informació sobre cursos, ajudes i notícies relacionades amb la digitalització en entorns rurals. Disponible en format digital i físic, aquest butlletí és un recurs clau per a mantindre els habitants informats i connectats amb les oportunitats tecnològiques.

Més informació a COCEDER.