La Càtedra de Bretxa Digital i territori participarà en el 1r Congrés Smart Villages, Sostenibles del Mediterrani 2022, patrocinat per la Universitat Jaume I. Aquesta iniciativa tindrà lloc des d’aquest dijous 20 al dissabte 22 d’octubre a Alacant, el dia 20 a València, el dia 21 a la Vall d’Ebo (Alacant), i els dies 21 i 22 a Vilafranca (Castelló) i Aras de los Olmos (València). A més, es pot veure tant de forma presencial com en línia!

 

Comptarem amb la presència del director de la Càtedra, Vicent Querol, que serà l’encarregat de moderar una taula redona el dia 21 a Alacant. Concretament, actuarà en la conferència de les 13 h de Carolyn Steel, titulada Crisi alimentària i territoris intel·ligents i en la de Marcel Iglesias Cuartero, amb l’Impacte de la revolució digital als pobles de la muntanya. El dia 22 també participarà a les 13 h en la taula rodona La investigació sobre la innovació en els territoris rurals valencians, junt amb J.M Rodríguez i J.M. García. 

 

Smart Villages, o llogarets intel·ligents, és un concepte que busca impulsar el desenvolupament del medi rural mitjançant la innovació o la digitalització, entre altres. L’objectiu és millorar i desenvolupar les condicions socials, econòmiques i ambientals d’aquests territoris. 

Pots consultar la programació completa ací.