El 5G obri un món de possibilitats en l’entorn rural. Per la seua alta capacitat i la seua baixa latència, tindrà un gran impacte sobretot en xicotets municipis, en els quals es millorarà la connectivitat, la potència i la fiabilitat de la connexió. A més, permetrà fer funcionar noves tecnologies que milloraran els diferents sectors econòmics del món rural. Degut el seu potencial, es va analitzar l’impacte del 5G per a lluitar contra la bretxa digital en el fòrum El potencial de la connectivitat 5G per a les empreses. Casos pràctics:

 

Matías González, del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, va definir que un dels seus objectius principals és la disminució de la bretxa de connectivitat entre les àrees rurals i urbanes, que actualment és de 32 punts percentuals. Per esta raó, s’ha establit l’any 2030 com la data límit per a aconseguir una cobertura del 100% en tot el territori nacional.

 

Enrique Marín, d’Hispasat, una de les empreses assistents, va afirmar que, una vegada identificades les deficiències de connectivitat en les zones rurals d’Espanya, es buscarà cobrir les àrees desateses pels operadors convencionals mitjançant el desplegament de tecnologia 5G i la utilització dels seus propis satèl·lits. Marín va detallar que les projeccions apunten a l’any 2027 com la data en la qual la seua constel·lació de satèl·lits estarà avançada. En abordar els desafiaments associats al desplegament satel·litari, l’expert va destacar novament obstacles com les fronteres entre Estats de la UE o infraestructures tancades, com a túnels, però va assenyalar que ja s’estan coordinant diverses tecnologies per a garantir la continuïtat de la connexió.

Més informació a l’article d’El Confidencial.