El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital va publicar fa unes setmanes una resolució provisional de la convocatòria d’ajudes en relació a la bretxa digital rural. La mesura consisteix en garantir l’accés a la connexió de banda ampla d’almenys 100 Mbps a un preu de 35€ per a l’usuari final. Aquesta iniciativa es desplegaria sobretot en les zones remotes i poc poblades del país, de la mà del grup espanyol de telecomunicacions per satèl·lit Hispasat

 

Per a aconseguir-ho, l’empresa ha de configurar el servei en tots aquests territoris, així com establir una plataforma amb recursos de xarxa i donar d’alta a l’usuari final. Les ajudes s’emmarquen dins del programa d’Universalització d’Infraestructures Digitals per a la Cohesió (ÚNICO), concretament, en ÚNICO Demanda Rural. El seu objectiu és universalitzar l’accés a la banda ampla ultraràpida i l’extensió de la tecnologia 5G en tota Espanya. 

 

L’envelliment de la població, les conseqüències demogràfiques (més població masculina que femenina) o de convivència social es sumen a la bretxa entre el món rural i l’urbà. Amb aquesta iniciativa es vol fer més atractius aquests territoris i millorar la qualitat de vida dels que ja els habiten.

Més informació en l’article de El Economista.