En 2021, sols el 26% de la població de la Unió Europea entre 16 i 74 anys tenia habilitats digitals generals per damunt del nivell bàsic. Les persones que vivien en ciutats tenien una proporció més alta d’aquestes habilitats (33%), mentre que en zones rurals era només del 20%. Aquest patró es va repetir en les cinc àrees mesurades, amb la major bretxa registrada en habilitats de creació de contingut.

 

A nivell de països, Malta va ser l’excepció amb una major proporció d’habilitats digitals generals per damunt del nivell bàsic en pobles i barris. Pel que fa a habilitats específiques, Bèlgica va destacar amb una alta proporció d’habilitats d’alfabetització de la informació i les dades en pobles i barris, mentre que Xipre i els Països Baixos van mostrar variacions en habilitats de comunicació i col·laboració segons l’entorn residencial.

 

Aquestes troballes subratllen la necessitat d’abordar les disparitats digitals entre les àrees urbanes, suburbanes i rurals en la UE. La promoció de programes educatius i de formació adaptats a les necessitats específiques de cada comunitat podria contribuir a tancar aquesta escletxa i promoure una major inclusió digital en tota la regió.”

 

Més informació a l’article de Eurostat.