La Diputació de Castelló ha anunciat la presentació de ‘Castellón Reto Digital’ per a la convocatòria de Reto Rural Digital del Ministeri. Aquest projecte té com a objectiu principal dur a terme almenys una formació en competències digitals bàsiques en els 115 municipis de la província que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

 

La vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha destacat que el repte és formar un mínim de 900 persones fins a març de 2026. El programa formatiu abastarà temes com navegació web, comunicació en línia, tràmits en línia, seguretat digital i resolució de problemes. També ha subratllat que ‘Castellón Reto Digital’ busca contribuir a superar els reptes del nou model econòmic, productiu i social, promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a recursos digitals i reforçar la cohesió social a la província.

 

Per la seua banda, el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha detallat que el programa està estructurat en sessions teòrico-pràctiques, dissenyades per adquirir habilitats bàsiques, i sessions de mentoratge per a resoldre dubtes individuals i consolidar les competències adquirides.

 

Aquest projecte s’alinea amb els objectius del Pla Nacional de Capacitats Digitals i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Més informació en la pàgina web de Castellón Plaza