El programa Únic rural a Espanya ha registrat un 57% d’altes en total d’Andalusia, Castella i Lleó, València i Catalunya en el seu primer mes, segons dades d’Eurona. L’objectiu del programa és proporcionar connectivitat de banda ampla a un preu accessible (35 euros al mes) per a tancar la bretxa digital en zones rurals. Eurona, a través de Satmarket i Eurona Llibertat, busca aliances amb operadors locals i ofereix serveis en línia per a facilitar la vida de la població rural, aconseguint un 32% de les noves contractacions.

 

Les comunitats com Cantàbria, País Basc, La Rioja i Navarra es troben significativament per davall del 10% en les altes del programa. En contrast, Andalusia (18,7%), Castella i Lleó (14,9%), València (13,42%) i Catalunya (10,09%) lideren en adhesions al programa.

 

El CEO d’Eurona, Fernando Ojeda, emfatitza que el programa Único rural no sols es tracta de tancar la bretxa digital, sinó també d’impulsar el desenvolupament econòmic i social en les zones rurals, finalitzant la separació tecnològica entre les àrees urbanes i rurals a Espanya. 

Més informació al web d’Europa Press.