En l’actualitat, existeix una important bretxa digital entre la ciutat i les zones rurals d’Espanya: concretament, el 43% de la població rural no té les competències digitals bàsiques. Des del punt de vista del gènere també existeixen grans diferències, ja que 7 de cada 10 xiquetes mai han rebut formació en aquestes competències.

 

Per aquest motiu, la Fundació Inspiring Girls ha llançat un projecte pilot a Fregenal de la Sierra, Badajoz, amb el suport de Huawei, Fundació Telefónica, Alsa, BeJob, LLYC, EY, Fundació CEOE, Accenture i Osborne. El programa té com a objectiu millorar la competència digital en àrees rurals i tancar la bretxa de gènere, oferint formació en habilitats digitals a xiquets de primària i secundària a través del “Inspiring Digital Bus”, que recorrerà sis pobles d’Extremadura.

 

L’alcaldessa de Fregenal de la Sierra, Tina Rodríguez, va agrair la iniciativa, destacant l’oportunitat de reduir la bretxa digital en entorns rurals. El projecte serà presentat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic amb l’esperança d’ampliar la iniciativa a altres regions afectades per la despoblació.

Més informació en aquesta notícia de RRHH Digital.