Les ganes d’investigar, la curiositat i la innovació poden sorgir de qualsevol lloc. Fins i tot d’aquells que s’associen a les tradicions i a la natura en el seu estat més pur. Aquest és el cas de PenyaLab, una meravellosa iniciativa que va nàixer en Vistabella en forma de laboratori, i que té com a objectiu estimular les creacions tecnològiques i la innovació en el mateix poble.

 

La iniciativa, sense ànim de lucre, neix d’Anna Agustí, Elena Brau y Quico Viciano, i invita a tots els seus habitants (uns 300), a l’experimentació. Algunes de les creacions que ja han vist la llum són una cistella ideal per a recollir bolets, o una aplicació per a coordinar tasques de ramaderia. En definitiva, tenen a la seua disposició totes les eines i els coneixements per a combatre la Bretxa Digital en l’entorn rural, i a més, poden demostrar que les idees es poden desenvolupar a qualsevol lloc amb iniciativa i equipament. 

 

A banda de fomentar la creació, també ensenyen a utilitzar les tecnologies ja existents. És el cas de l’Hora de Suport en la que han ensenyat, sobretot a la gent més major, a com fer ús del Whatsapp o utilitzar la banca electrònica, entre d’altres.

Vols conéixer més aquesta iniciativa? Visita l’article que ha elaborat Castellón Plaza!