El director de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori de la Universitat Jaume I, Vicent Querol, participarà aquest divendres 7 de maig a les II Jornades per a la igualtat de gènere digital a la Universitat de València. La trobada tindrà lloc de forma virtual i serà oberta per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. Les jornades seran conduïdes per la directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere de la UV, Silvia Rueda.

La jornada començarà amb una xarrada oferida per la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas. Seguidament es presentarà l’estudi sobre la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana realitzat per la Càtedra en 2021. Segons les dades obtingudes en aquest estudi, la bretxa digital continua existint en la nostra comunitat i, lamentablement, segueix molt lluny de desaparéixer. Aquestes diferències creixen quan parlem de persones, en particular de dones, en situacions vulnerables.

La sessió continuarà amb una taula redona que se centrarà en analitzar els reptes existents per a aconseguir la digitalització de totes les persones, a través de la millora de les seues competències digitals, com a punt de partida per a començar a entendre millor aquesta situació i oferir possibles línies d’actuació a la Generalitat Valenciana. En aquesta taula redona, que serà moderada per Anabel Forte Deltell, Professora Titular del Departament d’Estadística i Investigació Operativa, participaran Pilar Almenar Vara, periodista i directora del projecte #Impreses; Jose A. Estévez, Gerent de Tecnologia i Innovació Social d’Ajuda en Acció; Mª Fernanda Jaramillo Polo, directora de Social & Tech, en representació de la Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP) i de l’equip de l’Escola Feminista EFE FEUP i Vicent Querol, director de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori impulsada per la Universitat Jaume I i la Generalitat Valenciana.

La cloenda de la jornada serà a càrrec de la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz i la Vicerectora d’Innovació i Transferència, M. Dolores Real.

Consulta ací el programa de la jornada i les persones assistents.

Inscripció gratuïta

Més informació