Des de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori ja s’ha acordat amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital la seua principal línia de treball per a 2022: les Smart Villages, també coneguts com pobles intel·ligents. El seu objectiu és afavorir la transició digital, la igualtat d’oportunitats i la fixació de la població a l’entorn rural mitjançant serveis intel·ligents i la digitalització. La Càtedra treballarà en una guia pràctica per a les administracions i la societat civil sobre aquest mateix tema.

 

Smart Villages és una iniciativa que ja hem tractat durant l’any 2021 atès el seu potencial per a transformar la vida quotidiana i pal·liar la bretxa digital en les àrees rurals. Un clar exemple és el webinar ‘Smart villages contra la bretxa digital’, on vam tractar dues experiències de pobles intel·ligents.  

 

La Càtedra de Bretxa Digital i Territori té com a objectiu orientar polítiques i accions perquè ningú en el medi rural es quede enrere en la gran transformació tecnològica i actitudinal que vivim. Fruit de la col·laboració entre l’UJI i la Direcció General de la Lluita contra la Bretxa Digital de la Generalitat Valenciana, la Càtedra desenvolupa accions d’investigació, formació i difusió per avançar cap a una inclusió plena: més justa, accessible i democràtica dels diversos espais del territori valencià.