Aquest pròxim 22 d’octubre la Càtedra realitzarà un Webinar sobre Smart Villages. L’objectiu és fer de l’entorn rural de la província un espai amb servicis intel·ligents i afavorir la transició digital.

 

El webinar començarà a partir de les 11.00 hores amb la presentació i Obertura, en la cual participaran la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

 

La primera de les ponències la realitzarà el professor titular d’Economia Aplicada de la Universitat d’Alacant, José Miguel Giner Pérez, sota el nom Territoris Intel·ligents en la Comunitat Valenciana: una visió sectorial-territorial.

 

Després continuarem amb la Ponència Experiències de Smart Villages. La regidora de les àrees de Cultura, Desenvolupament i Urbanisme del Ajuntament de Ansó, Blanca Alfonso de la Riva, i una agent de Desenvolupament local, Andrea Sánchez Castán, ens parlaran de com ha sigut la implantació d’Smart Villages en Ansó (Aragó). També comptarem amb l’alcalde d’Aras de los Olmos, Rafa Giménez Chicharro, amb la ponència Més enllà de lo digital en Aras de los Olmos, connectant transformacions pel medi rural (País Valencià).

 

Finalment, es realitzaran unes conclusions i una cloenda per a tancar l’acte, on comptarem amb membres de l’equip d’aquesta Càtedra. Vicent A. Querol, de direcció i Joan Sanfélix Albelda,  investigador. També comptarem amb María Muñoz Blanco,  directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital.
David Cabedo Semper, vicerector Adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria.

 

A la Càtedra hem celebrat i participat en diferents seminaris relacionats amb la bretxa digital i la digitalització, com és l’Informe 2020 sobre bretxa digital a la Comunitat Valenciana, l’anàlisi del funcionament dels pobles intel·ligents o l’observatori de Bretxa Digital de la Comunitat Valenciana, entre altres.

Pots accedir al webinar el 22 d’octubre ací!