‘Conéctate35.es’ és un servei innovador en àrees rurals que proporciona una connexió a Internet via satèl·lit a una velocitat mínima de 100 Mbps de baixada i 5 Mbps de pujada. Ofereix continuïtat del servei del 99,5%, amb un límit mensual de 150 GB i opcions per adquirir GB extra.

 

Recolzat pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, el Programa UNICO Demanda Rural va assignar a Hispasat 76,3 milions d’euros per impulsar aquesta iniciativa dins del pla de recuperació i resiliència. A més, ‘Conéctate35.es’ augmentarà a 200 Mbps i 10 Mbps a partir de gener de 2024.

 

Residents en zones rurals sense accés a connexions terrestres fixes d’almenys 50 Mbps poden beneficiar-se fins al 31 de desembre de 2027. Hispasat cobra als operadors minoristes fins a 16,68 euros al mes, permetent-los oferir el servei als usuaris finals per un màxim de 35 euros al mes. Els usuaris finals poden rebre subvencions de fins a 600 euros per cobrir costos, fent d’aquest servei una solució integral i assequible per a la connectivitat en àrees rurals.

Més informació a la pàgina web del Govern d’Espanya.