Segons Miguel Ángel Sánchez Vidales, tecnòleg i professor en Indústria 4.0 en la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR), el primer pas per a reduir la bretxa digital en les zones rurals és dotar-les d’infraestructures de fibra òptica i 5G.

 

Amb aquesta tecnologia implementada, es podrà anar encara més enllà i comptar amb Internet de les coses (Iot), que permetria, entre altres, monitorar un animal o un terreny de cultiu sense sistemes tecnològics excessivament costosos.

 

Una de les vies que pot ajudar a accelerar aquest canvi tan necessari en el món rural són els fons europeus per a reconstruir els països després de la pandèmia. El teletreball ha estat més present que mai durant aquests dos anys i ara es tenen més en compte les carències i necessitats del món rural per a fer-lo possible.

 

A banda de les instal·lacions, una altra clau és la formació, donat que és necessari oferir un futur estable per aquelles persones que decideixen quedar-se a l’Espanya rural. S’ha de formar a les noves generacions que treballen el camp, la ramaderia o qualsevol altre negoci i formar-les en noves tecnologies, també perquè puguen optimitzar les seues tasques. 

 

Més información en l’article de Nobbot.