Si hi ha una ferramenta o aplicació que s’ha fet protagonista durant aquesta pandèmia, són les videotrucades. S’han utilitzat sobretot durant els 99 dies de quarantena, o per aquelles i aquells que han hagut d’aïllar-se per infectar-se amb la Covid-19. Sense cap dubte, ha permès l’unió de les persones a pesar de les distàncies.

 

Però aquesta experiència ha sigut millor o pitjor segons l’àrea de residència. Un clar exemple és l’interior de Castelló, que fa palesa la desigualtat entre territoris. A l’Informe 2020 d’aquesta Càtedra es va parlar amb testimonis molt interessants, que afirmaven com durant una videotrucada alguns membres residents en pobles menuts es connectaven i desconnectaven, o com es col·lapsava l’antena de la zona per excés de connexions.

 

A banda, les videotrucades i aplicacions amb moltes imatges, com Instagram, necessiten un mínim d’amplada de banda. Els enquestats fan al·lusió a com la qualitat d’ambdós baixa dràsticament sense l’amplada de banda correcta.

 

En conseqüència, la situació pandèmica ha agreujat el descontentament de les persones que habiten en un món rural i d’interior a Castelló, però també ha fet més visible la bretxa digital existent. 

 

Pots veure l’informe complet ací.