“Les telecomunicacions són la única infraestructura que reverteix la despoblació”. Eixa ha sigut la declaració que ha fet Juan Ignacio Torregrosa López a Alicante Plaza. És el nou director general de Avanç de la Societat Digital de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

 

La seua funció és la coordinació amb la Secretaria de l’Estat de Telecomunicacions, la transformació de tot el teixit socioproductiu a través de la digitalització i la coordinació de la digitalització que aplica la Generalitat en si mateixa. A més, un dels reptes als quals s’enfronta és l’elaboració d’una Llei de Societat Digital. En ella es posará en valor l’economia de les dades per a la transformació del teixit socioproductiu, la formació per reduir la bretxa digital o el dret de totes i tots per a tindre banda ampla, entre altres.

 

Entre algunes de les declaracions que ha deixat al periòdic, afirma que el grau de digitalització de l’administració autonòmica és alt, sobretot en sectors com la Sanitat o l’Educació. En el món empresarial, el que els preocupa són les pimes, donat que les grans empreses, per la seua grandària, poden permetre’s una evolució en aquest sentit, i per això estan elaborant programes de digitalització.

 

Pel que fa al 5G, explica que l’objectiu d’Espanya és tindre banda ampla de 100 megues abans de 2025. Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb un 80% del territori amb 100 megues, pel que dins d’uns pocs anys, molta població comptarà ja amb 1 giga de velocitat.

Pots llegir la notícia sencera ací.